Με τη συνοδεία Υπουργών στην Αθήνα ο Γιλντιρίμ

Print Friendly and PDF

Με το ειδικό αεροσκάφος ΑΝΑ έφτασε στις 10.00 το πρωί στην Αθήνα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού, όπου θα έχει επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του Αλέξη Τσίπρα.

Τον Τούρκο Πρωθυπουργό υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος βρισκόταν από χθες στην Αθήνα και ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ συνοδεύεται επίσης από τον Υπουργό Εργασίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, τον Υπουργό Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ και τον Υπουργό Συγκοινωνιών Αχμέτ Αρσλάν.

Η εφημερίδα «Σαμπάχ» αναφέρει ότι Γιλντιρίμ και Τσίπρας αναμένεται να ανοίξουν σήμερα τα χαρτιά τους στο Κυπριακό ενόψει και της νέας συνόδου στην Γενεύη στις 28 Ιουνίου. Για τον Τούρκο Πρωθυπουργό βασικό θέμα αποτελεί η έκδοση των οχτώ στρατιωτικών που διέφυγαν στην Ελλάδα έπειτα από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Στην ατζέντα είναι και η επόμενη συνάντηση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, το προσφυγικό και οι ευρωτουρκικές σχέσεις.