Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια

Print Friendly and PDF

«Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε» ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα για το Eurogroup ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας έμφαση στη συζήτηση στο κοινοβούλιο για την οικονομία την οποία έχει ζητήσει η ΝΔ .

«Να τα πούμε κατ’ ιδίαν, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και στη Βουλή» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητας της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, και όχι η ενημέρωση του κ. Τσίπρα στο Μαξίμου.

«Πάντοτε υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα στα ζητήματα, όπως θέματα εξωτερικής πολίτικης που πρέπει να συζητιούνται κατ’ ιδίαν, αν και στην εποχή μας όλα μεταδίδονται αμέσως» απάντησε ο πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε με πρόεδρο της ΝΔ στον απόηχο και της επίσκεψης του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει κατ’ ιδίαν για θέματα εξωτερικής πολιτικής.

«Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες ψεύτικες ελπίδες […] Δοκιμάστηκαν τα μεγάλα λόγια και οι υποσχέσεις, καταλάβανε όλοι που βρισκόμαστε» ήταν νωρίτερα η αιχμηρή δήλωση της επικεφαλής της ΔΗΣΥ Φώφης Γεννηματά προς τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου.

«Ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους και τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχουν φέρει στη χώρα νέα Μνημόνια «διαρκείας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.