Μπουρτζιού: Ο Ακιντζί δεν απέρριψε συνάντηση με Αναστασιάδη

Print Friendly and PDF

Στην τελευταία του συνάντηση με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ ο Μουσταφά Ακιντζί ενημέρωσε την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο ότι είναι έτοιμος για μια συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σε ημερομηνία που να είναι κατάλληλη και για τις δύο πλευρές, δήλωσε ο Μπαρίς Μπουρτζιού λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του ΥΠΕΞ το πρωί ότι ο Τ/κ ηγέτης απέρριψε την πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για συνάντηση κοινωνικού περιεχομένου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος του Τ/κ ηγέτη είπε ότι ο ίδιος ο κ. Ακιντζί είπε δημοσίως δεκάδες φορές ότι θέλει να βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με στόχο να καταλάβει (ο Τ/κ ηγέτης) ποιες είναι οι πραγματικές του προθέσεις από δω και στο εξής.

«Όταν υπάρχουν αυτές οι πραγματικότητες, τέτοιες δηλώσεις που είναι εκτός πραγματικότητας και δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις δε ωφελούν κανέναν. Τις επόμενες ημέρες, μετά την επιστροφή της κ. Σπέχαρ από την Νέα Υόρκη αναμφίβολα θα συνεχισθεί ο διάλογος για να καθορισθεί μια ημερομηνία που να βολεύει και τις δύο πλευρές», καταλήγει η γραπτή δήλωση του κ. Μπουρτζιού.