Ο νέος πρόεδρος του CIPA μιλά αποκλειστικά στο nomisma

Print Friendly and PDF

Το 2017 είχαμε περίπου €7,5 δισ. νέες επενδύσεις στην Κύπρο γεγονός που αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για το Διοικητικό Συμβούλιο του CIPA ανέφερε σε αποκλειστική συνέντευξη του στο nomisma live ο νέος πρόεδρος του οργανισμού Μιχάλης Μιχαήλ.

Στόχος μου, τόνισε ο κ. Μιχαήλ είναι οι στοχευμένες μεγάλες επενδύσεις σε τομείς οι οποίοι αποδίδουν περισσότερη αξία στην κυπριακή οικονομία όπως είναι οι νεοφυείς επιχειρήσεις, η εκπαίδευση, η ενέργεια κλπ. Υπάρχουν μεγάλες προοπτικές για τους συγκεκριμένους τομείς από αγορές όπως η Κίνα, η Ινδία, η Αμερική αλλά και η Ευρώπη πρόσθεσε.

Η στρατηγική του CIPA είναι να προσελκύσει επενδυτές δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι η Κύπρος ξεπέρασε τις δυσκολίες και έχει μπει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης επισήμανε ο νέος πρόεδρος του οργανισμού. Η χώρα μας, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανακτήσει την αξιοπιστία της δημιουργώντας ένα σταθερό επιχειρηματικό περιβάλλον κάτι που αντιλαμβάνονται και οι διεθνείς επενδυτές, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις αδυναμίες της Κύπρου να προσελκύσει επενδυτές υπογράμμισε ότι υπάρχουν χώρες οι οποίες μας προλαβαίνουν λόγω των μεταρρυθμίσεων στην δημόσια υπηρεσία και της γραφειοκρατίας που υπάρχει. Ένας τομέας που είμαστε αρκετά πίσω είναι αυτός της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της απονομής δικαιοσύνης συνέχισε. Ελπίζουμε, ότι μετά τις εκλογές θα ψηφιστούν τα νομοσχέδια που αφορούν το Υφυπουργείο Ανάπτυξης για να λειτουργήσουμε σε ένα πιο ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον τόνισε.

Αναφορικά με τα μεγάλα έργα που προωθούνται, ανέφερε ότι αποτελούν εξαιρετικές περιπτώσεις εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία. Τα μεγάλα έργα του δημοσίου με ταυτόχρονη ανάμιξη του ιδιωτικού τομέα είναι η πιο σημαντική μορφή δημιουργίας των επενδυτικών ευκαιριών επισήμανε ο κ. Μιχαήλ.