Νέοι Πρεσβευτές κατά του Ρατσισμού σε μαθητικό συνέδριο στη Λευκωσία στις 14/11

Print Friendly and PDF

Με «Νέους Πρεσβευτές κατά του Ρατσισμού» θα γεμίσει στις 14 Νοεμβρίου το Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία», για το Μαθητικό Συνέδριο της εκστρατείας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με την επωνυμία «AWARE».

Μαθητές από σχολεία όλων των τις επαρχιών της ελεύθερης Κύπρου που συμμετείχαν στα σεμινάρια της εκστρατείας θα παρουσιάσουν ευρηματικές δραστηριότητες, βίντεο και φωτογραφίες που αντανακλούν μηνύματα προαγωγής και αποδοχής της διαφορετικότητας.

Η εκδήλωση, στην οποία θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου μιας μεγάλης προσπάθειας για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση, ιδίως τον νέων, για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πληθυσμό.

Την ίδια μέρα, πριν από το Μαθητικό Συνέδριο, θα δοθεί η τελική δημοσιογραφική διάσκεψη του έργου, όπου θα απονεμηθούν βραβεία σε δημοσιογράφους που ξεχώρισαν για τη συμβολή τους στην έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Η εκστρατεία «AWARE» θα επαναρχίσει το Δεκέμβρη με το δεύτερο κύκλο σεμιναρίων σε σχολεία της Κύπρου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με Αναθέτουσα Αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.