«Νίπτει τας χείρας του» ο Ακιντζί για την ανθρωπιστική βοήθεια

Print Friendly and PDF

Τα λόγια πράξεις έκανε το ψευδοκράτος, το οποίο μπλόκαρε την ανθρωπιστική βοήθεια προς του εγκλωβισμένους μας, δείχνοντας το απάνθρωπο πρόσωπο της κατοχής. Ενέργεια που συμβαίνει για πρώτη φορά εδώ και 43 χρόνια, παραβιάζοντας ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και την ίδια τη Συμφωνία της τρίτης Βιέννης του 1975.

Σε θρίλερ εξελίχθηκε την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου η μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους, με την ψευδοκυβένρηση τελικά να επιτρέπει μόνο τη μεταφορά φαρμάκων προς τους εγκλωβισμένους.

Ερωτηματικά προκάλεσε και η στάση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία με ανακοίνωση της αναφέρει ότι «ήταν υποχρεωμένη να περιορίσει τη σημερινή μεταφορά σε προμήθειες ιατρικής βοήθειας, ακολουθώντας τη μονομερή απόφαση της Τ/κ διοίκησης να επιβάλει φόρους και τέλη σε άλλα ανθρωπιστικά αγαθά», ενώ όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της εμφανίζεται έτοιμη να βοηθήσει τις πλευρές για να επιτύχουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, έχοντας υπόψη τα συμφέροντα των επηρεαζόμενων κοινοτήτων.

Ενοχλημένη η Κυβέρνηση

Ενοχλημένη την ίδια ώρα παρουσιάζεται η και με τη στάση που τήρησε η ΟΥΝΦΙΚΥΠ, ενώ όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στους 101,1 γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για να αποτραπεί η ρατσιστική, όπως την χαρακτήρισε απόφαση του ψευδοκράτους.

«Νίπτει τας χείρας του»

Την προσοχή σε έξι σημεία εφιστά ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί λέγοντας ότι δυστυχώς οι συνομιλίες που είχε ο ίδιος με τον «πρωθυπουργό» και τον «αναπληρωτή πρωθυπουργό» για το θέμα της δασμολόγησης της βοήθειας προς του Ε/κ και Μαρωνίτες που μένουν στο ψευδοκράτος, «δεν είναι ένα θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε με αρκετή καθυστέρηση ο τ/κ ηγέτης.