Να μείνει εκτός προεκλογικής αρένας το χρηματοπιστωτικό σύστημα

Print Friendly and PDF

Είναι σε όλους γνωστόν ότι η προεκλογική εκστρατεία εκτραχύνθηκε. Ακούστηκαν πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αφέθηκαν υπονοούμενα που υποβίβασαν στον πάτο στον πολιτικό πολιτισμό μας. Επιχειρήθηκαν κτυπήματα κάτω από τη μέση για να πληγούν υποψηφιότητες.

Όμως, αυτό που έγινε με το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι εντελώς απαράδεκτον. Με όσα τραγικά βίωσε ο πολίτης το 2013, είναι εντελώς καταδικαστέο να παίζουμε με τις ευαισθησίες και τις αγωνίες του λαού. Είναι εντελώς καταδικαστέο να εμπλέκουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην προεκλογική αρένα.

Δεν εισερχόμαστε στο πως δημιουργήθηκε αυτό το θέμα, όμως τονίζουμε ότι αυτή η εξέλιξη είναι ανεπίτρεπτη. Το χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει αρκετά προβλήματα και δεν χρειάζεται να του φορτώσουμε και άλλα. Η εμπιστοσύνη του κοινού προς τις τράπεζες είναι ήδη κλονισμένη. Το σύστημα δεν χρειάζεται και άλλη υπονόμευση.

Ενδεικτικό των πιο πάνω, είναι η μεγάλη ανησυχία και η αναταραχή που προκλήθηκε στους πολίτες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η δημόσια συζήτηση για το θέμα αυτό, θα λάβει άμεσα τέλος. Και το λέμε αυτό, διότι στο δεύτερο γύρο των εκλογών κάποιοι ίσως να επιχειρήσουν να συντηρήσουν το ίδιο κλίμα…