Η στάση ΕΕ σε Ε/κ επηρεάζει το Κυπριακό

Print Friendly and PDF

Η στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα και την ε/κ πλευρά επηρεάζει το Κυπριακό και οδηγεί στη μη λύση, ισχυρίζεται ο «πρωθυπουργός» Χουσεΐν Οζγκιουργιούν.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε δηλώσεις του την Κυριακή και αναφερόμενος στην επίσκεψη στο νησί του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, ο κ. Οζγκιουργκιούν είπε ότι «δεν αποτελεί έκπληξη η μη επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» στα κατεχόμενα, ενώ υποστήριξε ότι, η στάση της ΕΕ στο Κυπριακό είναι για χρόνια λανθασμένη. Αναφέρθηκε επίσης και στην στάση της ΕΕ μετά την απόρριψη του σχεδίου Ανάν από την ε/κ πλευρά.

Η ΕΕ με τη στάση της δίνει το μήνυμα ότι οι Ε/κ «είτε πουν όχι, είτε πουν ναι (στο σχέδιο Ανάν), είτε υπάρξει λύση είτε όχι, είναι οι συνομιλητές μας και δεν έχουμε καμία δουλειά μαζί σας (Τ/κ)», υποστήριξε.

Αυτό είναι μια αρνητική συμπεριφορά εναντίον των Τ/κ, οι οποίοι, σύμφωνα με τον «πρωθυπουργό», εργάζονται με ειλικρίνεια για την λύση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του Πρόεδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, την χαρακτήρισε θετική, λέγοντας ότι τοποθετήσεις εκ μέρους της Ελλάδας και της ε/κ πλευράς ότι η Τουρκία είναι εισβολέας είναι «παράλογες».

Ο κ. Οζγκιουργκούν επανέλαβε τη θέση ότι η Τουρκία βρίσκεται στην Κύπρο για να προστατεύσει τα δικαιώματα των Τ/κ, «η Τουρκία και η ε/κ πλευρά βλέπουν ακόμα την Τουρκία ως εισβολέα και τον τουρκικό στρατό ως ένας στοιχείο που πρέπει να εξαλειφθεί. Όμως από το 1974 οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας είναι αυτές που εξασφαλίζουν την ειρήνη και από το 1974 και μετά δεν έχει χυθεί αίμα».
(ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΜΜ)