Ο Λεβέντης ζήτησε απ’ τον Τσίπρα να φτιάξει οικουμενική κυβέρνηση

Print Friendly and PDF

Τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βαίλη Λεβέντη ενημέρωσε ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για το Eurogroup της 15ης Ιουνίου και το Κυπριακό. «Η συμφωνία για την έξοδο στις αγορές έγινε, θα δούμε πότε θα γίνει η συμφωνία για το Κυπριακό» είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου τον κ. Λεβέντη.

Εξερχόμενος από το Μαξίμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων δήλωσε ότι ο πρωθυπουργός του είπε ότι είναι αποφασισμένος να πάει την Ελλάδα προς την Ευρώπη. «Εγώ του είπα ότι φοβάμαι το κόμμα του. Τον είδα σκεπτικό. Η Ελλάδα χρειάζεται μία ευρωπαϊκή κυβέρνηση και η κυβέρνηση αυτή δεν πιστεύει στην Ευρώπη» τόνισε ο κ Λεβέντης.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ανέφερε ότι πρότεινε στον πρωθυπουργό τη δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης.«Θα ήταν γενναίο να φτιάξετε μία κυβέρνηση που να είναι μέσα και η ΝΔ για να κάνουμε τις μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων λέγοντάς του ότι «Οι παλιότεροι ηγέτες της αριστεράς, χάρη της συναίνεσης κάνανε γενναίες υποχωρήσεις». Αλλά ο κ. Τσίπρας, μου είπε ότι θα προχωρήσει μόνος του μέχρι τέλους, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Λεβέντης.

Σήμερα, Τρίτη, ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.