Ο ΟΑΥ χαιρετίζει τη ψήφιση των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων του ΓεΣΥ

Print Friendly and PDF

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) χαιρετίζει την ψήφιση των μεταρρυθμιστικών νομοσχεδίων του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ) και της αυτονόμησης των δημόσιων νοσηλευτηρίων από τη Βουλή, τα οποία είναι εξαιρετικής σημασίας για την ανάπτυξη και βελτίωση του τομέα της υγείας στην Κύπρο.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΟΑΥ αναφέρει πως παραμένει προσηλωμένο και θα συνεχίσει σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να εργάζεται εντατικά για την επιτυχή εφαρμογή του ΓεΣΥ στα πλαίσια των χρονοδιαγραμμάτων που καθορίζονται στο Νόμο.

Προσθέτει πως η υγεία των πολιτών είναι κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα, το οποίο διασφαλίζεται με την εφαρμογή του πολυπόθητου ΓεΣΥ, σημειώνοντας πως η σημερινή ψήφιση του νομοσχεδίου του ΓεΣΥ αποτελεί ορόσημο και είναι καθοριστικής σημασίας για τις περαιτέρω εξελίξεις.

«Το ΓεΣΥ είναι ένα κορυφαίο έργο κοινωνικής πολιτικής, το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες προκλήσεις του τομέα της υγείας, διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Είναι ένα σχέδιο υγείας κοινωνικά δίκαιο, καθολικό, αλληλέγγυο, το οποίο διασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες. Το νομοσχέδιο, όπως ψηφίστηκε, είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης κοινωνικής και πολιτικής συναίνεσης από τη μια και επιστημονικής και τεχνοκρατικής τεκμηρίωσης από την άλλη», αναφέρει.