Ο Οζερσάι απέρριψε πρόσκληση του Τούρκου ΥΠΕΞ να επισκεφτεί την Τουρκία

Print Friendly and PDF

Ο «υπουργός» εξωτερικών των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι απέρριψε πρόσκληση του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να επισκεφτεί την Τουρκία για επαφές, σύμφωνα με πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκοκυπριακής εφημερίδας «Χαβαντίς».

Όπως αναφέρεται, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας «κυβέρνησης» τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην πρώτη συνάντηση κατεχομένων- Τουρκίας ενώ ήδη ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν έχει ζητήσει ραντεβού για συνάντηση με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, χωρίς μέχρι σήμερα να υπάρχει ανταπόκριση στο αίτημα του.

Την ίδια στιγμή όμως ο Τούρκος ΥΠΕΞ κάλεσε τον «υπεξ» των κατεχομένων για συνάντηση στις 5 Μαρτίου, με τον Οζερσάι να απορρίπτει την πρόσκληση με την δικαιολογία ότι γίνεται στην «βουλή» η συζήτηση του «κρατικού προϋπολογισμού».

Τα κατεχόμενα περιμένουν η πρώτη πρόσκληση από την Τουρκία να γίνει προς τον «πρωθυπουργό» Ερχιουρμάν, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα, με τίτλο «Τον κάλεσε ο Τσαβούσογλου, ο Οζερσάι δεν πήγε» αναφέρει ότι ο Ερχιουρμάν ζήτησε το ραντεβού με τον Τούρκο Πρωθυπουργό μέσω της «πρεσβείας» της Τουρκίας στα κατεχόμενα ενώ το ίδιο έπραξαν και άλλα μέλη της «κυβέρνησης» για ραντεβού με μέλη της τουρκικής κυβέρνησης.