Ο υπερφίαλος λόγος του κ. Πρύτανη

Print Friendly and PDF

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά και δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε, ούτε τον χαρακτήρα του, ούτε τα ακαδημαϊκά του προσόντα.

Βλέποντας, όμως, την πρόσφατη ανακοίνωση του, με την οποία ενημέρωσε την κοινή γνώμη ότι δεν θα είναι υποψήφιος για τις Προεδρικές εκλογές, μπορούμε να πούμε ότι ο άνθρωπος κάπου… πετά στα σύννεφα.

Κατ’ αρχάς, παρουσιάζει το θέμα της υποψηφιότητας του ως να πρόκειται για το Μεσσία που αναμένει ο τόπος για να το σώσει απ’ όλους τους άχρηστους και κακούς. Με ένα ελιτίστικο και υπερφίαλο κείμενο απαξίωσης για όλο το πολιτικό σύστημα και υποτίμησης του εκλογικού σώματος, αφήνει να νοηθεί ότι αυτός είναι κάτι το υπεράνω!

Ενδεικτικά είναι τα πιο κάτω αποσπάσματα της δήλωσης του:
 Ξέρω ότι πιθανόν να απογοητεύσω κάποιους συμπολίτες μου, ιδιαίτερα τους πλέον συνειδητοποιημένους πολίτες που νοιώθουν απέχθεια γι’ αυτό που εδώ και χρόνια αντιπροσωπεύει η πολιτική στην Κύπρο…
 Η επιθυμία μου δεν μεταφράζεται ακόμη σε απτή πολιτική αναζήτηση, αφού οι κομματικές δεσμεύσεις του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, παραμένουν ενεργές.

Αφού, λοιπόν κατηγόρησε τους πάντες αφ’ υψηλού και χαρακτήρισε το εκλογικό σώμα περίπου ως αρνιά, εξέφρασε και τη λύπη του γιατί δεν μπορεί προς το παρόν… να μας σώσει!

Δεν έχουμε τίποτε άλλο να πούμε, απλώς να ενημερώσουμε τον κ. Πρύτανη ότι εμείς ως ψηφοφόροι – αρνιά, θυμόμαστε τι ψηφίσαμε στις προηγούμενες εκλογές καθώς και σε κάθε άλλη εκλογή…