Πακιστάν: Υποψήφια βουλευτής η σύζυγος του καθαιρεθέντος πρωθυπουργού

Print Friendly and PDF

Η σύζυγος του καθαιρεθέντος Πακιστανού πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ θα είναι υποψήφια για την αναπλήρωση της βουλευτικής έδρας που ο σύζυγός της υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει.

Tον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο απέκλεισε τον Σαρίφ από τα δημόσια αξιώματα του, όταν επαληθεύθηκε πως ο πρωθυπουργός εισέπραττε επιπλέον εισόδημα χωρίς να το έχει δηλώσει.

Ο σύμβουλος του Σαρίφ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Καλσούμ Ναουάζ Σαρίφ για την εκλογή αναπληρωματικού βουλευτή του κόμματος «Πακιστανικός Μουσουλμανικός Σύνδεσμος» που θα διεξαχθεί σε περίπου 45 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, ο Ναουάζ Σαρίφ ηγείται του «καραβανιού επιστροφής» – της κίνησης δηλαδή χιλιάδων υποστηρικτών του που διαμαρτύρονται για την καθαίρεσή του.

Η Καλσούμ, η οποία δεν έχει θέσει ποτέ υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα, θα διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία στο πολιτικό προπύργιο του Σαρίφ στη Λαχόρη, όπου ο σύζυγός της δεν έχει χάσει ποτέ.

«Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε αυτή την έδρα με μεγάλη πλειοψηφία», δήλωσε ο Μουχάμαντ Σαφντάρ, γαμπρός του Σαρίφ και βουλευτής.

Την περασμένη εβδομάδα, το κυβερνών κόμμα του Σαρίφ εξέλεξε για πρωθυπουργό έναν από τους ανθρώπους του Σαρίφ, τον Σαχίντ Χακάν Αμπάσι