Πακιστάν: Υποψήφια βουλευτής η σύζυγος του καθαιρεθέντος πρωθυπουργού

Print Friendly and PDF

Η σύζυγος του καθαιρεθέντος Πακιστανού πρωθυπουργού Ναουάζ Σαρίφ θα είναι υποψήφια για την αναπλήρωση της βουλευτικής έδρας που ο σύζυγός της υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει.

Tον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο απέκλεισε τον Σαρίφ από τα δημόσια αξιώματα του, όταν επαληθεύθηκε πως ο πρωθυπουργός εισέπραττε επιπλέον εισόδημα χωρίς να το έχει δηλώσει.

Ο σύμβουλος του Σαρίφ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της Καλσούμ Ναουάζ Σαρίφ για την εκλογή αναπληρωματικού βουλευτή του κόμματος «Πακιστανικός Μουσουλμανικός Σύνδεσμος» που θα διεξαχθεί σε περίπου 45 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, ο Ναουάζ Σαρίφ ηγείται του «καραβανιού επιστροφής» – της κίνησης δηλαδή χιλιάδων υποστηρικτών του που διαμαρτύρονται για την καθαίρεσή του.

Η Καλσούμ, η οποία δεν έχει θέσει ποτέ υποψηφιότητα για κάποιο αξίωμα, θα διεξαγάγει προεκλογική εκστρατεία στο πολιτικό προπύργιο του Σαρίφ στη Λαχόρη, όπου ο σύζυγός της δεν έχει χάσει ποτέ.

«Θεού θέλοντος, θα κερδίσουμε αυτή την έδρα με μεγάλη πλειοψηφία», δήλωσε ο Μουχάμαντ Σαφντάρ, γαμπρός του Σαρίφ και βουλευτής.

Την περασμένη εβδομάδα, το κυβερνών κόμμα του Σαρίφ εξέλεξε για πρωθυπουργό έναν από τους ανθρώπους του Σαρίφ, τον Σαχίντ Χακάν Αμπάσι

Print Friendly, PDF & Email