Παρέλαση ονομάτων για το νέο Υπουργικό

Print Friendly and PDF

Μετά την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στον Προεδρικό Θώκο το βάρος πέφτει στο σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης από τις πρώτες του δηλώσεις έδωσε το στίγμα για κυβέρνηση ευρείας αποδοχής και συνεργασίας με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά για τη σύνθεση του νέου Υπουργικού.

Η ονοματολογία δίνει και παίρνει με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο θέλοντας να βάλει τέλος στις φήμες να τονίζει ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει χρόνο για να πάρει αποφάσεις για το ποιοι θα είναι οι συνεργάτες του, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί θα είναι από προσωπικότητες που τυγχάνουν ευρείας αποδοχής από την κοινωνία.

Ένα άλλο μεγάλο ερώτημα είναι η γυναικεία παρουσία στη νέα Κυβέρνηση καθώς ο Πρόεδρος κατηγορήθηκε αρκετές φορές για τη μη παρουσία γυναικών στο Υπουργικό, πλην της κ. Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Πάντως ο Νίκος Αναστασιάδης έχει αρκετό χρόνο στη διάθεση του μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου οπότε και θα δώσει τη διαβεβαίωση ενώπιον της Βουλής ενώ όπως αναμένεται ο Πρόεδρος θα προβεί σε δήλωση με την οποία θα ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει μπει ακόμα στην διαδικασία σύνθεσης του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.