Παραίτηση Πέτρου Ζαρούνα από μέλος του ΔΗΚΟ

Print Friendly and PDF

Νέα παραίτηση στο ΔΗΚΟ, προέκυψε το απόγευμα της Τετάρτης. Μετά την παραίτηση του προέδρου του ΔΗΚΟ Κάτω Λακατάμειας, Μάριου Μαρκίδης, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το κόμμα και ο Διεθνολόγος, Πέτρος Ζαρούνας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, αποχωρεί από το κόμμα, εξαιτίας πολιτικών διαφωνιών με σημαντικές επιλογές του κόμματος.

Αυτούσια η επιστολή του:

Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ενημερώσω την ηγεσία και τα μέλη του ΔΗΚΟ για την προσωπική μου απόφαση να αποχωρήσω και τυπικά από το κόμμα του οποίου τα τελευταία 6 χρόνια υπήρξα δραστήριο μέλος.

Η απόφαση μου είναι προϊόν της πολιτικής διαφωνίας μου με σημαντικές επιλογές του κόμματος. Αυτή τη διαφωνία μου την έχω ήδη καταγράψει τόσο με πολιτικές πράξεις όπως η στήριξη της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά όσο και με επικριτικά για την «Νέα Στρατηγική» άρθρα μου τα οποία έχω δημοσιεύσει στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ταυτόχρονα με την απόφαση μου αυτή επιθυμώ να ευχαριστήσω όλα εκείνα τα κεντρικά στελέχη του ΔΗΚΟ καθώς κάποια από τα τοπικά (Γέρι) με τα οποία συνεργάστηκα και των οποίων η βοήθεια ήταν σημαντική για πετύχω τα όσα κατάφερα ως στέλεχος του κόμματος.

Φεύγω σοφότερος από ότι ήρθα και κρατάω μόνο τα θετικά. Εύχομαι να συνεργαστούμε ξανά στο μέλλον με αφορμή άλλες ευκαιρίες και άλλες κοινές προσπάθειες.

Δηλώνω ότι θα συνεχίσω την πολύχρονη εμπλοκή μου στη δημόσια ζωή ως αυτόφωτος, ενεργός πολίτης και ως διεθνολόγος.

Στόχος μου είναι η χώρα μας, πατρίδα των παιδιών και των εγγονιών μου, να προοδεύει σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.