Παραιτείται η υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης Μακρόν

Print Friendly and PDF

Την παραίτησή της ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σιλβί Γκουλάρ, μόλις δύο ημέρες αφότου ο συνασπισμός του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν απέσπασε καθαρή αυτοδυναμία στις βουλευτικές εκλογές.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η κ. Γκουλάρ αναφέρει πως με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Φιλίπ ζήτησε να μην παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς δεν θέλει να επηρεάσει την προσπάθεια του πρόεδρου Μακρόν να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία.

Η κ. Γκουλάρ είναι μέλος του Δημοκρατικού Κινήματος, κυβερνητικού εταίρου του κ. Μακρόν, που είναι στόχος εισαγγελικής έρευνας λόγω καταγγελιών ότι απασχολούσε συνεργάτες ευρωβουλευτών του σε κομματικές θέσεις.

Τα επιτελεία των ευρωβουλευτών αμείβονται με κοινοτικά κονδύλια και βάσει των κανόνων οφείλουν να εργάζονται αποκλειστικά για υποθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ανάλογη έρευνα γίνεται σε βάρος του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λε Πεν, όπου το Ευρωκοινοβούλιο έχει προχωρήσει σε δέσμευση μισθοδοσιών προκειμένου να ανακτήσει χαμένα κοινοτικά χρήματα.
\