Πνιγμένη στη σκόνη ακόμη η Κύπρος – Πότε υποχωρεί

Print Friendly and PDF

Δεν λέει να υποχωρήσει η σκόνη από την ατμόσφαιρα και συνεχίζει να μας πνίγει. Στους 25 βαθμούς σήμερα η θερμοκρασία ενώ το βράδυ θα πέσει στους 13. Πότε αναμένεται να υποχωρήσει η σκόνη αλλά και αναλυτικά η πρόγνωση για τον καιρό.

Αρκετοί πολίτες που επισκέφτηκαν τις πρώτες βοήθειες χθες θεωρούσαν ότι είχαν συμπτώματα λόγο σκόνης, όμως όπως διαπίστωναν οι ιατροί περισσότερο τους είχε καταβάλει ο πανικός.

Μετά από την υποχώρηση της σκόνης , την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένεται αισθητή και πτωση της θερμοκρασίας μέχρι και 5 βαθμούς σε σχέση με χθες.

Συνεχίζει να μας πνίγει η σκόνη από τη Σαχάρα. Δείτε ΕΔΩ την ποιότητα του αέρα και τα επίπεδα σκόνης.

Η πρόγνωση για τον καιρό από το τμήμα Μετεωρολογίας:

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 22 στα παράλια και στους 18 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε θα παρατηρούνται ψηλές νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Τις αυγινές ώρες αναμένεται να σχηματιστούν τοπικά αραιή ομίχλη και χαμηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη και τοπικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 16 στα δυτικά, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέμπτη θα παρατηρούνται αυξημένες ψηλές νεφώσεις αλλά και σκόνη, που αργά το απόγευμα αναμένεται να υποχωρήσει.

Την Παρασκευή και το Σάββατο θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Πέμπτη και πτώση την Παρασκευή για να παραμείνει στα ίδια επίπεδα το Σάββατο.