Ποιες κινήσεις σχεδιάζουν οι προεδρικοί υποψήφιοι για μετά τις γιορτές

Print Friendly and PDF

Την ευκαιρία για επανασχεδιασμό των κινήσεων τους στην προεκλογική αρένα, δίνουν στους υποψηφίους και τα κόμματα που τους υποστηρίζουν οι γιορτές των Χριστουγένων και της Πρωτοχρονιάς. Ήδη, από σήμερα το βαρύ πρόγραμμα των υποψηφίων θα αντικατασταθεί από απλές επισκέψεις και επαφές με φόντο τις γιορτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της nomisma τα επιτελεία των υποψηφίων θα ασχοληθούν τις αμέσως επόμενες μέρες με μια πρώτη αξιολόγηση της προεκλογικής εκστρατείας και των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας. Ανάλογα με τα συμπεράσματα τους θα αποφασίσουν τον τόνο που θα δώσουν και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν αμέσως μετά τις γιορτές.

Πιο συγκεκριμένα:

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Στο στρατόπεδο του προέδρου Αναστασιάδη επικρατεί ενθουσιασμός από τα δείγματα των δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι ο πρόεδρος, όχι μόνο έρχεται πρώτος την πρώτη Κυριακή των εκλογών, αλλά κερδίζει και τους δύο αντιπάλους του τη δεύτερη Κυριακή. Ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης όσο και ο ΔΗΣΥ στέλλουν παντού το μήνυμα ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός, διότι οι εκλογές δεν κερδίζονται με τις δημοσκοπήσεις. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος ετοιμάζεται για νέες εξορμήσεις και για ανακοίνωση του προγράμματος διακυβέρνησης της επόμενης πενταετίας, κάτι που μάλλον θα γίνει στις 28 Δεκεμβρίου.

ΣΤΡΤΑΟΠΕΔΟ ΜΑΛΑ

Στο στρατόπεδο του υποψηφίου Σταύρου Μαλά επικρατεί αισιοδοξία αφενός λόγω των νέων δημοσκοπήσεων που τον δείχνουν να μάχεται κεφάλη με κεφάλη με το Νικόλα Παπαδόπουλο για το β΄γύρο των εκλογών και αφετέρου λόγω της δημόσιας υποστήριξης από το ιστορικό στέλεχος του ΑΚΕΛ Νίκο Κατσουρίδη. Το επιτελείο Μαλά πιστεύει ότι με τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν στη συνέχεια, ο υποψήφιος του θα μπορέσει να κερδίσει τη δεύτερη θέση στις εκλογές και έτσι να περάσει στο δεύτερο γύρο. Μάλιστα, κάποιοι από το επιτελείο Μαλά άρχισαν τις βολιδοσκοπήσεις (με μεγάλη διακριτικότητα) με παράγοντες των κομμάτων που υποστηρίζουν Νικόλα Παπαδόπουλο, προκειμένου να υπάρξει στήριξη του το β’ γύρο των εκλογών.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Στο στρατόπεδο του Νικόλα Παπαδόπουλου θεωρούν ότι έγινε μια αποδοτική εκστρατεία μέχρι τώρα, αλλά απ’εδώ και εμπρός χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια. Συνεχίζουν να εκτιμούν ότι ο κ. Παπαδόπουλος θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκλογών γι’αυτό συνεχίζουν να είναι προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους για να έχουν ανοικτές γέφυρες με το ακροατήριο της αριστεράς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά τις γιορτές το επιτελείο Παπαδόπουλου θα μπει πιο δυναμικά, με σκοπό να πετύχει έστω με «φώτο φίνις» να πάρει θέση στις εκλογές της δεύτερης Κυριακής.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΛΙΛΛΗΚΑ

Ο Γιώργος Λιλλήκας είναι μεν απογοητευμένος από τα ποσοστά που του δίνουν οι δημοσκοπήσεις, ωστόσο είναι αποφασισμένος να δώσει τη μάχη μέχρι τέλους. Το επιτελείο του πιστεύει ότι θα ο υποψήφιος του θα πάει καλύτερα από ότι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, γιατί (όπως λέει) υπάρχει μυστική ψήφος που σήμερα δεν εκδηλώνεται. Σίγουρα, ο κ. Λιλλήκας κάνει σκέψεις και όσον αφορά το δεύτερο γύρο των εκλογών, αλλά προς τπο παρόν κρατά κλειστά τα χαρτιά του.

ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΕΛΑΜ

Στο ΕΛΑΜ πιστεύουν ότι ο υποψήφιος του θα πάρει τα ποσοστά του κόμματος και αυτό τους ικανοποιεί. Το μέγα ερώτημα για το ΕΛΑΜ και τον υποψήφιο του είναι τι θα πράξουν στο β΄γύρο, αφού κανένας δεν φαίνεται διατεθειμένος να έρθει σε δημόσια συμφωνία μαζί τους.