Πολιτική ίσων αποστάσεων τηρεί το Βερολίνο στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών

Print Friendly and PDF

Σε διάλογο με την Τουρκία προτρέπει το Βερολίνο την Αθήνα, σε ό,τι αφορά το θέμα των δύο στρατιωτών, που βρίσκονται κρατούμενοι στην Τουρκία και ουσιαστικά τηρεί στάση ίσων αποστάσεων.

Το ΚΥΠΕ ζήτησε σήμερα –στο κυβερνητικό μπρίφινγκ- από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο να σχολιάσουν το θέμα.

Όπως απάντησε η κα Αλντεμπάρ –εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΕΞ- «βασική αρχή της γερμανικής κυβέρνησης είναι πως πρέπει να υπάρξει διάλογος για τα ζητήματα αυτά και προτρέπουμε τις δύο χώρες να προχωρήσουν σε διάλογο».

Η ίδια, δεν ξεκαθάρισε εάν το θέμα αυτό συζητήθηκε στη χθεσινή συνάντηση Γκάμπριελ-Τσαβούσογλου στο Βερολίνο, λέγοντας πως «η συνάντηση των δύο Υπουργών ήταν ουσιαστικά ένα τετ-α-τετ, το περιεχόμενο του οποίου είναι εμπιστευτικό».

Για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέφεν Ζάιμπερτ, είπε πως «φυσικά και η κυβέρνηση μας έχει ενδιαφέρον, ως μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, να μην υπάρχει ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Στο παρελθόν οι δύο χώρες με διάλογο και συναντήσεις, έχουν επιτύχει να μειώσουν τις μεταξύ τους εντάσεις».