Πραγματοποιήθηκε η 7η ετήσια ημερίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας

Print Friendly and PDF

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 7η ετήσια ημερίδα του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας, με θέμα «Εκσυγχρονίζουμε τη λογιστική και χρηματοοικονομική διαχείριση του δημόσιου τομέα».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, την ημερίδα τίμησε και φέτος με την παρουσία του ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τη Διεύθυνση και το προσωπικό, χαρακτήρισε το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας «ένα πρωτοπόρο οργανισμό, ο οποίος με πρωτοβουλίες οριζόντιου χαρακτήρα εφαρμόζει το μεταρρυθμιστικό του πρόγραμμα».

«Με την αξιοπιστία και συνέπεια στην πληροφόρηση που παρέχει το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας κτίζεται η εμπιστοσύνη προς το Κράτος, απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη της οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, Ρέα Γεωργίου, παρουσίασε στο προσωπικό την ανασκόπηση του προηγούμενου έτους και τις μελλοντικές εξελίξεις.

«Βρισκόμαστε στο τέλος της αρχής της υλοποίησης του φιλόδοξου αλλά κομβικής σημασίας μεταρρυθμιστικού μας προγράμματος» ανέφερε.

Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τους υπεύθυνους λειτουργούς για την πρόοδο και τα επόμενα βήματα των δράσεων του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με εποικοδομητική συζήτηση και χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, με σκοπό την επιτυχημένη συνέχιση του μεταρρυθμιστικού προγράμματος για αποτελεσματικότερη χρηματοοικονομική διαχείριση στο Δημόσιο.