Πραγματοποιείται την Τετάρτη το 16ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ

Print Friendly and PDF

Πραγματοποιείται την προσεχή Τετάρτη το 16ο Παγκύπριο Συνέδριο της Ομοσπονδίας Μεταφορών, Πετρελαιοειδών και Γεωργίας (ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ), στην παρουσία εξέχουσων προσωπικοτήτων της Διεθνούς Ναυτιλίας, με πρώτους τον γενικό γραμματέα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μεταφορών (ITF), Στέφεν Κόττον και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, Γιάννη Χαλά.

Σε ανακοίνωσή της, η ΣΕΚ αναφέρει ότι στο συνέδριο θα παραστούν οι ηγεσίες των ρωσικών και ισραηλινών συνδικάτων Μεταφορών, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ, Ανδρέας Φ. Μάτσας και ο Αναπληρωτής διευθυντής του Τμήματος Εμπορικής Ναυτιλίας, Γιάννης Ευστρατίου.

Εισηγητική ομιλία θα κάνει ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΕΠΕΓΕ – ΣΕΚ, Παντελής Σταύρου, ο οποίος θα επικεντρώσει την τοποθέτηση του στα προβλήματα των εργαζομένων στους κλάδους που παρακολουθεί η Ομοσπονδία προεξάρχοντος του τομέα των Μεταφορών και της Ναυτιλίας.

Το συνέδριο θα ασχοληθεί, επίσης, με το καυτό ζήτημα του εμπάργκο στα τουρκικά λιμάνια των υπό κυπριακή σημαία πλοίων και τα λιμενικά δρώμενα στον τόπο.