Προβληματισμό για τη στασιμότητα στο Κυπριακό εκφράζει η Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό

Print Friendly and PDF

Προβληματισμό για την στασιμότητα στο Κυπριακό εκφράζει η Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό, λέγοντας παράλληλα ότι η ρητορική της «λύσης των δύο κρατών» εξυπηρετεί τη διχοτόμηση.

Τα μέλη της Επιτροπής εκφράζουν επίσης την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τις προσπάθειες για περαιτέρω οικοδόμηση της συνεργασίας σε θέματα Πολιτισμού, αλλά και την ευχή ότι το 2018 θα φέρει την λύση και επανένωση της Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μέλη της Δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής συναντήθηκαν χθες, Δευτέρα, στο πλαίσιο της δράσης της Επιτροπής και συζήτησαν τις προοπτικές για προώθηση και συνέχιση των πρωτοβουλιών της.

«Ως Δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή Πολιτισμού εκφράζουμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μας για τη στασιμότητα που παρατηρείται στο Κυπριακό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Εκφράζεται παράλληλα η ευχή και η ελπίδα, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, να συνεχιστούν οι προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ και στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η ρητορική της ‘λύσης των δύο κρατών’ βλάπτει την κουλτούρα και τη γλώσσα της ειρήνης και εξυπηρετεί τις πολιτικές της Διχοτόμησης» καταλήγει η ανακοίνωση.