Προεκλογική εκστρατεία με απόντες τους πολίτες !

Print Friendly and PDF

Σιγά-σιγά η προεκλογική εκστρατεία αρχίζει να εισέρχεται στην τελική ευθεία της. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοινώνει εντός των ημερών και επίσημα την υποψηφιότητα του και παράλληλα άρχισε τις παροχές και τις επικοινωνιακές κινήσεις. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξήγγειλε τη νέα στρατηγική του για το κυπριακό, ενώ εμπλουτίζει με νέα άτομα το επιτελείο του. Ο Σταύρος Μαλάς άρχισε να διαμορφώνει τις τελικές θέσεις του για όλα τα θέματα, ενώ ο Γιώργος Λιλλήκας έβαλε τις πρώτες αφίσες του στους δρόμους.

Πέραν αυτών άρχισαν τα ΜΜΕ να επικεντρώνονται στις εκλογές, ενώ οι πρώτες δημοσκοπήσεις άρχισαν να βγαίνουν στη φόρα.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα αυτά αφορούν τους άμεσα εμπλεκόμενους. Οι πολίτες (και μιλάμε για την πλειοψηφία) διαπιστώνουμε ότι είτε αδιαφορούν, είτε παρουσιάζονται ανέτοιμοι για να παρακολουθήσουν όλες αυτές τις διεργασίες για τις εκλογές. Φυσικά, με όλο το σαματά που γίνεται και όσο πλησιάζουμε στην ώρα της κάλπης το ενδιαφέρον αναμένεται ότι θα αυξηθεί.

Το ζητούμενο πάντως είναι πως θα καταφέρουν τα κόμματα και οι υποψήφιοι τους να τραβήξουν το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εκλογές και κυρίως για τις προτάσεις τους. Διότι, με τον τρόπο που κινούνται, δεν βλέπουμε τους πολίτες να αντιδρούν έγκαιρα. Άρα, μάλλον θα πάμε σε μια προεκλογική περίοδο με απόντες τους πολίτες μέχρι τα Χριστούγεννα. Με το νέο χρόνο θα δούμε πόσοι θα ενδιαφερθούν και κυρίως πόσοι θα ψηφίσουν…