Πρώτη επίσημη Γενική Συνέλευση Συνδέσμου «Φίλοι του Ινστιτούτου Κύπρου»

Print Friendly and PDF

Με μεγάλη επιτυχία συγκλήθηκε η πρώτη επίσημη Γενική Συνέλευση του νεοσυσταθέντος Συνδέσμου «Φίλοι του Ινστιτούτου Κύπρου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Κύπρου.

Οπως σημειώνεται, κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Καθ. Κώστας Ν. Παπανικόλας, ενημέρωσε τα μέλη για τις πιο πρόσφατες επιστημονικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου, καθώς και για τα σημαντικά ερευνητικά επιτεύγματα του Ιδρύματος.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν από την απερχόμενη Πρόεδρο, Εντμέ Λεβέντη, οι ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για τη σύσταση και επίσημη εγγραφή του Συνδέσμου στο μητρώο του Εφόρου Σωματείων και Ιδρυμάτων, καθώς και οι μέχρι σήμερα δράσεις του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, ενώ κατατέθηκαν εισηγήσεις και ιδέες για πρωτοβουλίες δράσεων προς ακόμη μεγαλύτερη προβολή του Ινστιτούτου Κύπρου, καθώς και ανάδειξη του σημαντικού επιστημονικού του έργου. Στη συνέχεια προτάθηκε και έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τη Γενική Συνέλευση η ανακήρυξη της Εντμέ Λεβέντη, ως Επίτιμης Προέδρου του Συνδέσμου.

Τέλος, πραγματοπποιήθηκε η προγραμματισμένη εκλογική διαδικασία προς ανάδειξη νέου 12μελούς Διοικητικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με το Καταστατικό, η ΓΣ εκλέγει 11 αιρετά μέλη. Το 12o μέλος είναι εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Κύπρου και συμμετέχει ex officio. Με την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας προέκυψε το νέο ΔΣ.

Το νέο ΔΣ συνήλθε ήδη στην 1η του συνεδρία και καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως: Πρόεδρος ο Δρ Πέτρος Καρεκλάς, Αντιπρόεδρος η Σούλα Κυθρεώτου Ζαβού, Γραμματέας Θέμης Θεμιστοκλέους και Ταμίας η Χαρίτα Πολυδώρου.

Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι: Μύρνα Κλεόπα, Αχιλλέας Δημητριάδης, Ανδρέας Ανδρέου, Φρύνη Μιχαήλ, Δρ Λάζαρος Σαββίδης, Φίλιος Ζαχαριάδης και Ιωάννης Τζήρος.

Σε προσεχή συνεδρία του το Δ. Σ. θα συζητήσει μελλοντικές δράσεις του Συνδέσμου και τρόπους ενίσχυσης του έργου του Ινστιτούτου Κύπρου, με το οποίο θα έχει ασφαλώς αγαστή και γόνιμη συνεργασία.