Πτωτικό άνοιγμα στο Χ.Α.

Print Friendly and PDF

Ήπια υποχώρηση καταγράφει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 804,95 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,53%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,95 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,54%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,10%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι μετοχές της Πειραιώς, της ΑΔΜΗΕ και της Coca Cola HBC.

Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές της Alpha Bank, της Viohalco (-1,08% στα 3,40 ευρώ) και της Eurobank.

Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Τροφίμων και του Πετρελαίου, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τηλεπικοινωνιών και των Προσωπικών Προϊόντων.

Ανοδικά κινούνται 25 μετοχές, 24 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Ίλυδα και Εκτέρ, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: ΕΛΓΕΚΑ και Ευρωσύμβουλοι.