Πυκνή ομίχλη και σκόνη σκέπασαν περιοχές της Κύπρου (δείτε φώτο)

Print Friendly and PDF

Πυκνή χαμηλή ομίχλη καλύπτει αρκετές περιοχές της Κύπρου από αργά το βράδυ της Δευτέρας, ιδιαίτερα στις επαρχίες Λευκωσίας και Λάρνακας, καθώς και παράλιες περιοχές.

Η ορατότητα για τους διερχόμενους οδηγούς σε πολλούς δρόμους στις πιο πάνω επαρχίες, καθώς επίσης και σε πολλά σημεία των αυτοκινητοδρόμων Λευκωσίας-Λάρνακας, Λευκωσίας-Λεμεσού (στην είσοδο της πρωτεύουσας) και Λάρνακας-Αμμοχώστου είναι περιορισμένη.

Οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα και τηρούν απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο τους όχημα, προς αποφυγή τροχαίων δυστυχημάτων.

Θα αργήσει, αλλά θα υποχωρήσει εντός της ημέρας η ομίχλη

Θα αργήσει, αλλά θα υποχωρήσει εντός της μέρας το φαινόμενο της πυκνής ομίχλη, που επικρατεί σήμερα σε όλες τις επαρχίες, τόσο στις αστικές περιοχές, όσο και κατά μήκος των αυτοκινητόδρομων Λευκωσίας – Λάρνακας, Λάρνακας – Αμμοχώστου, Λευκωσίας – Λεμεσού και Λεμεσού – Πάφου, σύμφωνα με τη Λειτουργό της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Στεφανία Λοΐζου, η οποία δήλωσε ότι δεν πρόκειται για ακραίο φαινόμενο.

Όπως είπε η κ. Λοΐζου σε κάποιες περιοχές του εσωτερικού ακόμα υπάρχει ομίχλη, εξηγώντας ότι οι άνεμοι σήμερα θα είναι εξασθενημένοι, κάτι που δεν βοηθά στη γρηγορότερη διάλυσή της.

Πρόσθεσε πως το φαινόμενο αυτό ήταν ποιο έντονο σε Λευκωσία, Λάρνακα και Επαρχία Αμμοχώστου, ενώ σημείωσε ότι «στο εσωτερικό θα αργήσει να υποχωρήσει, όμως θα υποχωρήσει εντός της ημέρας».

«Δεν είναι κάτι ακραίο, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χειμώνα, όταν στην περιοχή μας επικρατούν ψηλές πιέσεις, όταν έχουμε ανέφελο ουρανό κατά τη διάρκεια της νύχτας και όταν έχουμε επίσης ασθενές πεδίο ανέμων κάτι που έχουμε αυτές τις ημέρες», είπε.

Επίσης, σημείωσε το γεγονός ότι υπάρχει υγρασία στην ατμόσφαιρα, επομένως, όπως είπε, «αυτές είναι οι ευνοϊκές συνθήκες για να έχουμε το φαινόμενο της ομίχλης».

Ανέφερε ακόμα ότι το φαινόμενο ξεκίνησε σχετικά νωρίς το βράδυ, για να σημειώσει ότι « μόνος τρόπος για να διαλυθεί είναι μέσω της ακτινοβολίας του ήλιου».

«Μέχρι να θερμανθεί αρκετά η ατμόσφαιρα και να έχει τη δυνατότητα να εξατμίσει όλη αυτή την υγρασία, παίρνει περισσότερο χρόνο, στο εσωτερικό κυρίως, να διαλυθεί αυτό το φαινόμενο», ανέφερε η κ. Λοΐζου.

Σκόνη στην ατμόσφαιρα

Επιπλέον, ανέφερε ότι στην ατμόσφαιρα υπάρχει σκόνη, η οποία θα εξακολουθήσει να υπάρχει μέχρι την Πέμπτη, για να σημειώσει πως και αυτό υποβοηθά και στη δημιουργία της ομίχλης.

Στο μεταξύ, η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο τους όχημα και να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας των οχημάτων τους.

Αρκετοί είναι οι οδηγοί που έσπευσαν να φωτογραφίσουν την κατάσταση που επικρατεί, γεμίζοντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες.

Δείτε μερικές από αυτές:

Περιοχή Νέας Λήδρας Λευκωσία.

Έργα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας

Στο μεταξύ, σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας θα διεξάγονται την Τρίτη, μεταξύ των ωρών 9:00 – 17:30, εργασίες επιδιόρθωσης της γέφυρας του ποταμού Αλυκού.

Κατά την εκτέλεση των εργασιών θα κλείσει η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λεμεσό προς Λευκωσία σε τμήμα μήκους 700 μέτρων περίπου. Η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις άλλες δύο λωρίδες.