Πυροβολώντας αποχωρεί από το ΔΗΚΟ ο Μάριος Μαρκίδης

Print Friendly and PDF

Πυροβολώντας αποχωρεί από το ΔΗΚΟ ο Μάριος Μαρκίδης, ο οποίος στην επιστολή παραίτησης του κάνει λόγο για «Προεδρεύων» του πειθαρχικού που υπόσκαψε τον ηγέτη και ιδρυτή του ΔΗΚΟ Σπύρο Κυπριανού.

Αυτούσια η επιστολή του

«Ζήσαμε για δεκαετίες σε ένα δημοκρατικό χώρο με υπερηφάνεια και αγάπη μεταξύ μας. Απόδειξη αυτής της πολιτικής συμπεριφοράς, το 2013, όταν ο νυν Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και οι σημερινοί συνεργάτες του, δεν εκδιώχθηκαν για την αποδεδειγμένη και φανερή υπόσκαψη της απόφασης για τις Προεδρικές εκλογές του 2013.

Ενέγραψα με οδηγίες του ιδρυτή και ηγέτη μας στο υπουργείο Εσωτερικών το ΔΗΚΟ, όταν κανείς από εσάς δεν ήταν παρόν και πάντα ένιωθα υπερηφάνεια για την αγάπη και εμπιστοσύνη που με περιέβαλε ο Σπύρος Κυπριανού.

Θα κρατώ πάντα σαν πολύτιμο κειμήλιο την τελευταία επιστολή του Προέδρου Κυπριανού προς εμένα, λίγο πριν φύγει.

Κανείς δεν μπορεί να μου αφαιρέσει από τα βάθη της καρδιάς μου τα ιδεώδη του ΔΗΚΟ που μοιραστήκαμε, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ και να ανεχτώ τις διώξεις συναγωνιστών και μάλιστα από ένα «Προεδρεύων» του πειθαρχικού που υπόσκαψε τον ηγέτη και ιδρυτή μας Σπύρο Κυπριανού ούτε τις σημερινές νοοτροπίες και συμπεριφορές, αλλά ούτε και τις επιλογές τους.

Αναρωτιέμαι ποια η πολιτική ή κοινωνικοοικονομική σχέση του τρίτου πόλου για να συμπτύξουν ένα πολιτικό χώρο μαζί με το ΔΗΚΟ.

Για όλα τα πιο πάνω με πόνο ψυχής υποβάλω την παραίτησή μου από Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Κ. Λακατάμειας και από μέλος του κόμματος».