Τι απαντά ο Γ.Εισαγγελέας στο θέμα που ανέδειξε σήμερα ο «Πολίτης»

Print Friendly and PDF

«Tελικά, έστω και αργά-αργά και σταδιακά, η εφημερίδα αποκαλύπτει τα πραγματικά της κίνητρα και το ενδιαφέρον της όταν ασχολείται με τον Γενικό Εισαγγελέα. Κίνητρα και ενδιαφέρον που δεν έχουν τίποτε να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον», αναφέρεται σε γραπτή δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, που εκδόθηκε με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Πολίτη», με τίτλο «Δεν είπε την αλήθεια στη Βουλή».

Σύμφωνα με την δήλωση του Εισαγγελέα, από το συγκεκριμένο θέμα το οποίο προβάλλει και επιχειρεί να τεκμηριώσει σήμερα η εφημερίδα, «αποδεικνύεται και αναδεικνύεται του λόγου του ασφαλές, ό,τι δηλαδή ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος δήλωσε για λόγους αντικειμενικότητας και διασφάλισης αμεροληψίας ότι δεν επρόκειτο να έχει εμπλοκή στο θέμα μετακίνησης του καταδίκου, τήρησε ακριβώς αυτό».

«Η λειτουργός κα Ε. Λοϊζίδου η οποία ανέλαβε να επιληφθεί του θέματος, ως αρχαιοτέρα των Εισαγγελέων, ετοίμασε από μόνη της τις σχετικές νομικές γνωματεύσεις χωρίς καμιά παρέμβαση.  Θεώρησε δε ορθό να επικοινωνεί με την Ελεγκτική Υπηρεσία, η οποία ήδη επιλαμβανόταν του θέματος υπηρεσιακά και να κοινοποιεί στον Γενικό Εισαγγελέα τις γνωματεύσεις για ενημέρωση και έγκριση.  Και όφειλε να πράξει τούτο», αναφέρει ο κ. Κληρίδης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας τονίζει ότι καμιά γνωμάτευση λειτουργού της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ετοιμάζεται εκ μέρους και δεσμεύει τον Γενικό Εισαγγελέα, «δεν επιτρέπεται να αποστέλλεται στον αποδέκτη χωρίς την ενημέρωση, γνώση και έγκριση του Γενικού Εισαγγελέα».

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Γενικός Εισαγγελέας έλαβε γνώση και δεν παρενέβη καθόλου ούτε και είχε τέτοια πρόθεση, να διαφοροποιήσει οτιδήποτε, πλην της ένθεσης της σωστής ημερομηνίας ανάθεσης της εργασίας για σκοπούς τάξης.  Προς τι λοιπόν η μομφή;  Ο καθένας ας εξαγάγει τα δικά του συμπεράσματα, αν δε τα έχει ήδη εξαγάγει, τόσο για το συγκεκριμένο θέμα, όσο και για το γενικότερο θέμα της υποκλοπής των ηλεκτρονικών επικοινωνιών», καταλήγει ο κ. Κληρίδης.