Ρέθυμνο: Συνέλαβαν 32χρονο με «πλήρες» οπλοστάσιο

Print Friendly and PDF

Με συντονισμένη επιχείρηση η Αστυνομία Ρεθύμνου συνέλαβε 32χρονο, ο οποίος διατηρούσε ολόκληρο οπλοστάσιο σε διάφορες ιδιοκτησίες του και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.

Ερευνήθηκαν συγκεκριμένα το σπίτι του, η επιχείρησή του, καθώς και διάφοροι χώροι που χρησιμοποιούσε, όπως ένα αγροτεμάχιο.

Κατά την έρευνα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν πολεμικό όπλο (πολυβόλο), MG1M (PKM) με δίποδα στήριξης και διόπτρα, δύο πολεμικά όπλα (KALASHNIKOV) με δύο κοντάκια και δύο γεμιστήρες, οπλοπολυβόλο UZI με πτυσσόμενο κοντάκι, σιγαστήρα και δύο γεμιστήρες, εννέα χειροβομβίδες αμυντικού τύπου, έξι πιστόλια, 13 γεμιστήρες πιστολιού και μία πολεμικού όπλου, ξιφολόγχη πολεμικού όπλου KALASHNIKOV, βραδύκαυστο φυτίλι μήκους δύο μέτρων, πέντε πυροκροτητές, 2.893 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων καθώς και διάφορα εξαρτήματα και καθαριστικά όπλων.

Επιπλέον, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 18.000 ευρώ και κατασχέθηκε ως προερχόμενο από εμπορία όπλων, καθώς και έξι τραπεζικές επιταγές με τα στοιχεία του δράστη και αναγραφόμενο το συνολικό χρηματικό ποσό των 186.000 ευρώ. Σε σωματική έρευνα στον 32χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα.