ΣΥΚΑΛΑ: Ατεκμηρίωτες οι απόψεις ορισμένων για αποκατάσταση πληγέντων 2013

Print Friendly and PDF

Ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής Τράπεζας (ΣΥΚΑΛΑ) σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει ως «ατεκμηρίωτες και αβάσιμες τις απόψεις ορισμένων «ειδημόνων» και ορισμένων πολιτικών σε ό,τι αφορά πρόσφατες συζητήσεις για αποκατάσταση των πληγέντων του 2013″.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρεται στην κατάθεση των προτάσεων νόμου από τον ΔΗΣΥ, το ΔΗΚΟ και την Συμμαχία Πολιτών, για αποκατάσταση αυτών που η Πολιτεία θυσίασε το 2013 για να μην χρεωκοπήσει άτακτα το Κράτος και για να μη διαλυθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Με την έναρξη αυτής της συζήτησης στην επιτροπή Οικονομικών στην Βουλή, αναφέρει, «παρουσιάστηκαν ως δια μαγείας αρκετοί από αυτούς που παρήλαυναν στα ΜΜΕ το 2013 και παρουσιάζονταν σαν ειδήμονες και ορισμένοι πιο φρέσκοι, για να εκφέρουν την «εμπειρογνωμοσύνη» τους και να μας εξηγήσουν γιατί οι άνθρωποι στους οποίους αυτοί οι «ειδήμονες» οφείλουν την ύπαρξη και εργασία τους, δεν πρέπει να αποζημιωθούν».

Διερωτάται επίσης τί είναι ακριβώς εκείνο που προτείνουν οι «ειδήμονες» σε ό,τι αφορά τις άκαιρες και αβάσιμες τοποθετήσεις των «ειδημόνων», συνεχίζει ο ΣΥΚΑΛΑ, ότι οι καταθέτες έπρεπε να επιλέγουν προσεκτικά τις τράπεζες που εμπιστεύονταν.