Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ υπέγραψαν συμφωνία για συνεργασία στην υγεία

Print Friendly and PDF

Η Κύπρος, η Ελλάδα και το Ισραήλ υπέγραψαν Κοινή Δήλωση Πρόθεσης για συνεργασία στους τομείς της υγείας και της ιατρικής επιστήμης.

Η Κοινή Δήλωση υπεγράφη από τους Υπουργούς Υγείας της Κύπρου Γιώργο Παμπορίδη, της Ελλάδας Ανδρέα Ξανθού και του Ισραήλ, Γιάκοφ Λιτσμαν.

Η υπογραφή έγινε στη διάρκεια της πρώτης τριμερούς συνάντησης των Υπουργών Υγείας των τριών χωρών που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία

Οι τρεις Υπουργοί αποφάσισαν επίσης τη συγκρότηση μιας τριμερούς επιτροπής εμπειρογνωμόνων, η οποία θα ανταλλάσσει πληροφορίες, τεχνογνωσία και καλές πρακτικές.

Προηγούμενη ενημέρωση – 20 Ιουνίου 2017, ώρα 08:01

Σήμερα η πρώτη τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ για την υγεία

Με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών Γιώργου Παμπορίδη, Ανδρέα Ξανθού και Yakov Litzman, πραγματοποιείται σήμερα στην Λευκωσία η πρώτη τριμερής συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ για θέματα Υγείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των τριών υπουργών με τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Λίγο μετά θα γίνει διμερής συνάντηση των υπουργών Υγείας Κύπρου και Ισραήλ και θα ακολουθήσει υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας στο πλαίσιο του Κοινού Προγράμματος Κύπρου – Ισραήλ για την ανταλλαγή νεφρικών μοσχευμάτων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση των υπουργών Υγείας Κύπρου και Ελλάδας και διμερής συνάντηση των υπουργών Υγείας Ισραήλ και Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει αργά το μεσημέρι κοινή συνάντηση των τριών υπουργών και θα υπογραφεί Κοινή Δήλωση.