Τσίπρας: Εθνική γραμμή η δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού

Print Friendly and PDF

Το κυπριακό βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης Του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιαδη με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Οι δυο συζήτησαν παρουσία και του Έλληνα υπουργού εξωτερικ΄ών Νίκου Κοτζιά ο οποίος ενημέρωσε για την επίσκεψη του στη Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, Τσίπρας και Αναστασιάδης συμφώνησαν όπως κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση θέσει το ζήτημα της προετοιμασίας μια διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό που όμως θα πρέπει να είναι πολύ καλά προετοιμασμένη κυρίως στα ανοικτά ζητήματα των εγγυήσεων και της ασφάλειας.

«Εσείς βγήκατε πρώτοι από το Μνημόνιο τώρα θα βγούμε και εμείς » είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υποδεχόμενος τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιπλέον, Χαρακτήρισε σημαντική τη συνεργασία με τον Αραβικό Κόσμο για τη σταθερότητα και τη ευημερία της περιοχής.
Παράλληλα, σημείωσε ότι χρειάζεται μια εθνική γραμμή για επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστήριξε ότι μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού μπορεί να επιτευχθεί και με τη συνεργασία των χωρών της ανατολικής Μεσογείου. Αναφορικά με τις εξελίξεις στην οικονομία ο κ.Αναστασιαδης είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν τη χώρα στη σωστή πορεία εξόδου από τα Μνημόνια.

Προηγούμενη ενημέρωση

Σε εξέλιξη συνάντηση Τσίπρα-Αναστασιάδη

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιαδης για τη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα.

Η συνάντηση έχει ανεπίσημο χαρακτήρα και σύμφωνα με την ενημέρωση δεν θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.