Σημαντική πτώση στις κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές

Print Friendly and PDF

Σημαντική πτώση σημείωσαν σήμερα οι κινεζικές χρηματιστηριακές αγορές, με τον δείκτη ChiNext να υποχωρεί σε νέο χαμηλό επίπεδο παρά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων στοιχείων για το ΑΕΠ.

Ο σύνθετος δείκτης αναφοράς του Χρηματιστηρίου της Σανγκάης υποχώρησε κατά 1,43% στις 3.176,46 μονάδες. Ο δείκτης του Χρηματιστηρίου του Σεντζέν έκλεισε με απώλειες 3,57% στις 10.055,80 μονάδες. Τη σημαντικότερη πτώση σημείωσε ο δείκτης ChiNext που περιλαμβάνει, όπως ο αμερικανικός Nasdaq, τις ταχέως αναπτυσσόμενες κινεζικές επιχειρήσεις, καταγράφοντας απώλειες 5,11% στις 1.656,43 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές, έχει αποδυναμωθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στον ChiNext καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για την παρατεταμένη κρίση που αντιμετωπίζει η Leshi Internet Information and Technology, μια από τις βασικές εταιρείες του δείκτη.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της χώρας, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,9% σε ετήσια βάση στα 38,2 τρισεκ. γιουάν (5,6 τρισεκ. δολάρια) περίπου το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Το δεύτερο τρίμηνο, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 6,9% σε ετήσια βάση, αμετάβλητος σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο και λίγο πάνω από την πρόβλεψη της αγοράς για 6,8%.