Στήριξη της Χιλής στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού

Print Friendly and PDF

O Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Βραζιλία Χαράλαμπος Καυκαρίδης επέδωσε την περασμένη βδομάδα τα διαπιστευτήριά του ως νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Χιλή, με έδρα την Μπραζίλια, στην Πρόεδρο της χώρας Michelle Bachelet, η οποία επαναβεβαίωσε τη στήριξη της χώρας στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού και ευχήθηκε όπως η τρέχουσα διαδικασία έχει αίσια κατάληξη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η κ. Bachelet εξέφρασε, παράλληλα, τη βούληση της κυβέρνησής της για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών. Από την πλευρά του ο κ. Καυκαρίδης διαβίβασε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, καθώς και ευχές για πρόοδο και ευημερία στον λαό της Χιλής.

Κατά τη διάρκεια κατ’ ιδίαν συνάντησης με τη Χιλιανή Πρόεδρο, ο Κύπριος Πρέσβης προέβη σε ενημέρωση για την παρούσα φάση των συνομιλιών για το Κυπριακό, ενώ αντάλλαξε απόψεις για τις διμερείς σχέσεις, τη συνεργασία σε διεθνείς οργανισμούς, καθώς και τις σχέσεις της Χιλής με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ευχαρίστησε, επίσης, την Πρόεδρο της Χιλής για την ανελλιπή συμμετοχή της χώρας στην Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNFICYP) από το 2000.