Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης για την Ευρω-Αραβική Σύνοδο

Print Friendly and PDF

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει αύριο στην Ελλάδα, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης Ευρω-Αραβικής Συνόδου (EU-Arab Summit), που πραγματοποιείται στις 9 και 10 Νοεμβρίου, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει αύριο στις 08:30 συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, και στις 11:30 θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η ημερήσια διάταξη της Συνόδου θα καλύψει, μεταξύ άλλων, θέματα που άπτονται των γεωπολιτικών εξελίξεων της ΕΕ και του αραβικού κόσμου, της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και της ναυτιλίας, της εκπαίδευσης, των παραγωγικών επενδύσεων των αραβικών χωρών σε χώρες της ΕΕ και των ευρωπαϊκών επενδύσεων στον αραβικό κόσμο.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μιλήσει για τις σχέσεις της ΕΕ με τον αραβικό κόσμο και τον ρόλο που διαδραματίζει η Κύπρος ως γέφυρα συνεργασίας.

Η πρώτη Σύνοδος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, θα επιστρέψει στην Κύπρο αύριο το απόγευμα.