Στην Τουρκία Τίλερσον και Μακμάστερ την άλλη βδομάδα

Print Friendly and PDF

Στην Τουρκία φτάνει την ερχόμενη βδομάδα ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ενώ στις αρχές της άλλης βδομάδας φτάνει ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας του Αμερικανού Προέδρου Μακμάστερ.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να συζητήσουν τις σχέσεις των δύο χωρών έπειτα από την κρίση που προκλήθηκε ξανά με την επιχείρηση της Τουρκίας στο Άφριν. Σύμφωνα με την εφημερίδα οι Αμερικανοί θα θέσουν στο τραπέζι φόρμουλες ώστε στην επιχείρηση Άφριν να μην συμπεριληφθεί και το Μούμπιτς. Ενώ ο Μακμάστερ θα βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Φεβρουαρίου ακόμη δεν είναι γνωστό αν θα τον δεχτεί ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. Το πιο πιθανό είναι ο Τούρκος Πρόεδρος να δεχτεί τον Τίλερσον ο οποίος θα επισκεφθεί Τουρκία για τρίτη φορά, γράφει η εφημερίδα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ‘η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας συνεχίζεται όπως σχεδιάστηκε. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους. Δεν σκοτώθηκε κανένας πολίτης, αντίθετα πρόκειται για προπαγάνδα του PKK/YPG”
Σήμερα το πρωί η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 31 άτομα στο πλαίσιο επιχείρησης για το ΡΚΚ . Αναζητούνται άλλα 12 άτομα. Κατά τη σύλληψή τους κατασχέθηκαν πιστόλια, κυνηγητικά όπλα και άλλο υλικό.