Στη Βουλή οι κανονισμοί για τις προαγωγές και διορισμούς στην ΕΦ 

Print Friendly and PDF

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι κατατέθηκαν σήμερα στη Βουλή των Αντιπροσώπων για έγκριση οι κανονισμοί με τίτλο «Οι περί Στρατού της Δημοκρατίας (Διορισμοί, Ιεραρχία, Προαγωγές και Αφυπηρετήσεις Υπαξιωματικών) Κανονισμοί του 2017».

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, η κατάθεση των κανονισμών εντάσσεται στο πλαίσιο της όλης προσπάθειας του ΥΠΑΜ για αντιμετώπιση χρονιζόντων προβλημάτων που ταλάνιζαν το προσωπικό της Ε.Φ επί δεκαετίας.

Οι νέοι κανονισμοί περιλαμβάνουν ειδικές διατάξεις με τις οποίες εξορθολογίζεται το οργανόγραμμα των προβλεπομένων  θέσεων, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρησιακών αναγκών, ενώ ταυτόχρονα επιτυγχάνεται ο στόχος για την ανέλιξη των Μονίμων Υπαξιωματικών  που παρέμειναν καθηλωμένοι στην ίδια θέση μέχρι και για 15 χρόνια.

Με τους νέους κανονισμούς, αναφέρεται, εισάγεται επίσης νέο σύστημα αξιολόγησης, θεσπίζοντας αντικειμενικά ,αξιοκρατικά κριτήρια και διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι έχουν κατατεθεί επίσης, τον περασμένο μήνα στη Βουλή, οι αντίστοιχοι Κανονισμοί που αφορούν τους ΕΠΥ και τις Εθελόντριες.

Με την προώθηση των τριών κανονισμών στη Βουλή, ολοκληρώνεται η προσπάθεια που είχε αναληφθεί από το ΥΠΑΜ για την αντιμετώπιση όλων των νομοθετικών εκκρεμοτήτων που για σειρά ετών απασχολούσαν το προσωπικό ενώ παράλληλα εκσυγχρονίζονται και εξορθολογίζονται διαδικασίες στο πλαίσιο του όλου προγράμματος αναδιοργάνωσης της Ε.Φ.