Στο Σπίτι της Κύπρου το «ύδωρ – κύκλος» του Γιώργου Ευλογημένου

Print Friendly and PDF

Την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι της Κύπρου η παρουσίαση του βιβλίου ύδωρ – κύκλος του Γιώργου Ευλογημένου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις iwrite.gr.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου κατά την παρουσίαση ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου, είπε ότι η έκδοση «είναι εξαιρετικά κείμενα εσωτερικής αναζήτησης σε ποιητικό λόγο», προσθέτοντας ότι «το βιβλίο είναι γραμμένο με λυρισμό και διάθεση να φτάσει στις ρίζες, στην ουσία της ζωής μέσα σε μια έκδοση με χορό χρωμάτων και στις 200 σελίδες του».

Ο συγγραφέας παρουσίασε τον τόμο διαβάζοντας χαρακτηριστικά κείμενα από τις δύο συλλογές οι οποίες αλληλοσυμπληρώνονται, το «ύδωρ», όπως υποδηλώνει και η λέξη, είναι η συναισθηματική προσέγγιση της ύπαρξης του Κόσμου ενώ ο «κύκλος»` είναι η νοητική τους κατανόηση.

Όπως είπε ο Γιώργος Ευλογημένος «οι προβληματισμοί μέσα στην συλλογή αυτή είναι πανανθρώπινοι, ο καθένας μπορεί να βρει μέσα σ` αυτήν και δικές του σκέψεις, να βρει ένα κομμάτι του εαυτού του, ή, ακόμα, μπορεί να του ανοιχτούν και καινούριοι δρόμοι σκέψης».

Ο Γιώργος Ευλογημένος γεννήθηκε το 1952 στην Κύπρο. Ασχολήθηκε με την αρχιτεκτονική, την αρχιτεκτονική αρχαιολογικών χώρων, τη ζωγραφική και ως μουσικός παραγωγός ραδιοφώνου ως `αναζητητής`, καταγράφει τους προβληματισμούς του σε `γραψίμια` όπως αυτός θέλει να ονομάζει τα κείμενά του, ένα κράμα ποιητικού και πεζού λόγου που πηγάζει από την εναρμόνιση της καρδιάς με το νου.