Συλλούρης και Kara συζήτησαν Μέση Ανατολή και ενίσχυση συνεργασίας 

Print Friendly and PDF

Τις τελευταίες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, με έμφαση στις δυνατότητες που προσφέρει η ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων και ανταλλαγών, προς επίτευξη του στόχου της ειρήνης, της σταθερότητας και της ασφάλειας, συζήτησαν σήμερα στη Βουλή ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και ο Υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ Ayoob Kara, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο.

Επίσης, επαναβεβαίωσαν την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδουν Κύπρος και Ισραήλ στην περαιτέρω σύσφιξη των μεταξύ τους σχέσεων και συνεργασίας μέσω πρακτικών βημάτων.

Το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας σε διακοινοβουλευτικό επίπεδο, σημείωσε ο κ. Συλλούρης, έχει ήδη τεθεί με την πρόσφατη διοργάνωση της 2ης Τριμερούς Συνάντησης Προέδρων Κοινοβουλίων Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ, που φιλοξένησε η Βουλή των Αντιπροσώπων στις 2 Νοεμβρίου, αλλά και την προηγηθείσα στο Ισραήλ 1η Συνάντηση ενωρίτερα φέτος και την τροχοδρόμηση συγκεκριμένων κοινών δράσεων που αφορούν, μεταξύ άλλων, τους τομείς της επιχειρηματικότητας, έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και της διαχείρισης των υδάτινων πόρων.