Συνάντηση Στέλλας Κυριακίδου με ομάδα νέων που συμμετέχουν στο Erasmus+

Print Friendly and PDF

Η βουλευτής Στέλλα Κυριακίδου δέχθηκε την Πέμπτη ομάδα νέων, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus+», με θέμα τη γεφύρωση κρίσεων και την οικοδόμηση της ειρήνης.

Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Βουλής, η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε στο Κυπριακό, εξηγώντας ότι αποτελεί διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής και τόνισε την προσήλωση της Ελληνοκυπριακής πλευράς στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης, βάσει των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι είναι η Τουρκία που κατέχει το κλειδί για τη λύση. Η κ. Κυριακίδου απάντησε και σε ερωτήσεις που αφορούσαν στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων και το δυνητικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επίλυση του Κυπριακού, καθώς και το ρόλο των ΜΜΕ σε ότι αφορά προσπάθειες επίλυσης συγκρούσεων.

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ιδιαίτερα τον αυξημένο κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι. Αναφέρθηκε επίσης σε άλλα ζητήματα που απασχολούν τη νεολαία, όπως η ανεργία και η ριζοσπαστικοποίηση.