Συνέλευση τραπεζικών για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης

Print Friendly and PDF

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί την Πέμπτη το απόγευμα η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) για την έγκριση των αιτημάτων που αφορούν την ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων της Τράπεζας Κύπρου, της JCC και της USB.

Οι γενικές συνελεύσεις θα γίνουν ανά επαρχία. Οι συμβάσεις στις τράπεζες λήγουν τέλος του έτους και μετά την έγκριση των αιτημάτων από τη γενική συνέλευση θα υποβληθούν στις τράπεζες για να ξεκινήσει διαπραγμάτευση με στόχο την υπογραφή συμφωνίας.

Η Τράπεζα Κύπρου έχει ανανεώσει για έναν χρόνο τη συλλογική της σύμβαση που λήγει το 2017 μετά από συμφωνία που προέκυψε με την ΕΤΥΚ. Η συντεχνία είχε αποδεχθεί διετές πάγωμα της ΑΤΑ μέχρι την 31/12/2018 που λήγει η συλλογική σύμβαση, ενώ στην περίπτωση της Τράπεζας Κύπρου, η συγκεκριμένη δέσμευση θα ισχύει μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Αντικείμενο συζήτησης από εργοδοτικής πλευράς αναμένεται να είναι και η αλλαγή του συστήματος αμοιβών των υπαλλήλων στοχεύοντας στην άρση της υφιστάμενης πολιτικής των οριζόντιων ετήσιων προσαυξήσεων.