Απανωτές επαφές για το νέο Υπουργικό (Τι λένε οι Υπουργοί-Φώτο)

Print Friendly and PDF

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει, τις επόμενες μέρες, χωριστές συναντήσεις με τους Υπουργούς του πριν λάβει τις τελικές του αποφάσεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, μετά την επανεκλογή του Νίκου Αναστασιάδη.

 

Κατά την έξοδό τους από το Προεδρικό, οι Υπουργοί δεν προέβησαν σε δηλώσεις.

Μετά τη συνεδρία του υπουργικού πρώτος εξήλθε του Προεδρικού Μεγάρου ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος ανακοίνωσε και επίσημα την αποχώρηση του από το υπουργείο εξωτερικών

Ωστόσο, ο Υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης, ερωτηθείς αν θα περιλαμβάνεται στο νέο υπουργικό συμβούλιο, είπε ότι ο Πρόεδρος «μας ενημέρωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δει ένα προς ένα όλους τους υπουργούς και στη συνέχεια θα λάβει τις αποφάσεις του».

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης κληθείς να απαντήσει στις πληροφορίες που τον φέρουν να φεύγει από το ΥΠΟΙΚ, απάντησε ότι «εσείς τα λέτε, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα διαδεχθεί το Χάρη Γεωργιάδη στο υπουργείο Οικονομικών, στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αν αληθεύει η πληροφορία ότι μεταφέρεται στο ΥΠΟΙΚ περιορίατηκε να πει ότι «θα σας ενημερώσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας».

Χωρίς καμία δήλωση αποχώρησε τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου όσο και η υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιώργος Λακκοτρύπης, ο οποίος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αργότερα στο Υπουργείο Ενέργειας είπε «ας αφήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει τις αποφάσεις του για τη σύσταση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου».

Ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως στη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τους ενημέρωσε ότι θα συζητήσει μαζί τους αναφορικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα.

Σε ερώτηση αν κάνει σκέψεις για αποχώρηση από το Υπουργικό Συμβούλιο, ο κ. Λακκοτρύπης είπε πως σήμερα γίνονται ανακοινώσεις που αφορούν τις δραστηριότητές μας για τους υδρογονάνθρακες και συμπλήρωσε: «Ας αφήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει τις αποφάσεις του, όπως είναι και το συνταγματικό του δικαίωμα».

Σε ερώτηση αν αντάλλαξε απόψεις με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη σχετικά με το νέο κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «μας ενημέρωσε σήμερα ότι θα μας φωνάξει να κουβεντιάσουμε, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει».

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ