Συνεχίζω ως «ήρεμη ηγεσία» απαντά η Μέι σε όλους όσοι την αμφισβητούν

Print Friendly and PDF

Αποφασισμένη να συνεχίσει στο ρόλο της εμφανίστηκε η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, παρά τη δημόσια τοποθέτηση πρώην υψηλόβαθμου στελέχους του Συντηρητικού Κόμματος ότι πολλοί βουλευτές της θέλουν την παραίτησή της.

Προσερχόμενη σε εκδήλωση στην εκλογική της περιφέρεια στο Maidenhead το μεσημέρι της Παρασκευής, η κα Μέι είπε ότι «αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι ήρεμη ηγεσία και αυτό ακριβώς θα παράσχω με την απόλυτη στήριξη του υπουργικού μου συμβουλίου».

Η δήλωση έγινε ως απάντηση στις συνεντεύξεις του πρώην Προέδρου του Συντηρητικού Κόμματος Γκραντ Σαπς ότι έως και 30 βουλευτές τάσσονται υπέρ της παραίτησης της Πρωθυπουργού μετά από την «καταστροφική» ομιλία της στο κομματικό συνέδριο την Τετάρτη.

Ο κ. Σαπς πρόσθεσε ότι υπάρχουν και μέλη του υπουργικού συμβουλίου που κατ’ ιδίαν τάσσονται υπέρ της παραίτησης της κας Μέι.

Η Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει τους βουλευτές για το περιεχόμενο της πρόσφατης ομιλίας της στη Φλωρεντία που, όπως είπε «προσέδωσε δυναμική στις διαπραγματεύσεις για το Brexit».

Συμπλήρωσε ότι θα καταθέσει και σχέδιο νόμου για την επιβολή πλαφόν στις τιμές ενέργειας για τους καταναλωτές, κίνηση που ήταν η βασική πολιτική εξαγγελία στην ομιλία του συνεδρίου.