Συνομίλησαν Μακρόν και Κόντε, στον «αέρα» η συνάντηση στο Παρίσι

Print Friendly and PDF

«Έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε με την Ιταλία. Είναι ένας μεγάλος εταίρος, μια μεγάλη γειτονική χώρα» ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ναταλί Λουαζό, ενημερώνοντας πριν από λίγο ότι ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχαν τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η υπουργός τόνισε ότι κατά την διάρκεια του τηλεφωνήματος δεν έγινε απευθείας αναφορά στην επίσκεψη Κόντε στο Παρίσι, η οποία, κανονικά, θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, ενώ επίσης δεν αναφέρθηκε στη «συγγνώμη» που ζητεί διακαώς από τον Γάλλο πρόεδρο ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Λουίτζι Ντι Μάιο, σχετικά με επικριτικές δηλώσεις του για τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί η Ρώμη.

«Ευχόμαστε ο Κόντε να έρθει στο Παρίσι. Ο πρόεδρος Μακρόν και ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε μπόρεσαν να μιλήσουν για λίγη σχετικά ώρα στη G7 του Καναδά και θα ήταν χρήσιμο να έχουν μια πιο αναλυτική συνομιλία», δήλωσε η Ναταλί Λουαζό στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Radio Europe 1.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ