Σόιμπλε: Βρήκαμε φόρμουλα για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Print Friendly and PDF

Οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν βρει φόρμουλα που διασφαλίζει τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγη ώρα πριν την έναρξη του κρίσιμου Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες, όμως με δεδομένο ότι οι εταίροι είναι αποφασισμένοι να μεταθέσουν τις ουσιαστικές αποφάσεις για το χρέος έως την ολοκλήρωση του Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2018, η λύση που εξετάζει πλέον το ΔΝΤ προβλέπει απλώς επί της αρχής ένταξη στο πρόγραμμα, χωρίς χρηματοδοτική στήριξη έως ότου να ρυθμιστεί το χρέος.

Ο κ. Σόιμπλε ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτό το μοντέλο λέγοντας πως το Ταμείο θα προσφέρει δάνεια στην Ελλάδα, αλλά αργότερα.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία για τη χώρα μας στη σημερινή συνεδρίαση.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί χρηματοδοτικά στα πόδια της και να επιστρέψει στις αγορές χρέους έως το τέλος του προγράμματος, το 2018.