Ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού – Συνεχίζει αύριο με Κοτζιά

Print Friendly and PDF

Χωρίς δηλώσεις από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων ολοκληρώθηκε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανασκόπηση της κατάστασης μετά το Κραν Μοντάνα και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Στη συνεδρία έγιναν τοποθετήσεις από όλα τα κόμματα, πλην του ΔΗΣΥ, το οποίο θα τοποθετηθεί αύριο. Οι πολιτικοί αρχηγοί διατύπωσαν τις θέσεις τους για το αποτέλεσμα στην Ελβετία και κατέθεσαν τις απόψεις τους για το ποια πρέπει να είναι η συνέχεια.

Αύριο συνεχίζεται η συνεδρίαση με συμμετοχή του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ο οποίος αναμένεται το βράδυ στην Κύπρο.

Επίσης αύριο, ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άϊντε και η ειδική αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, θα ενημερώσουν για τις εξελίξεις τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλεία.

Προηγούμενη ενημέρωση – 17 Ιουλίου 2017, ώρα 09:58

Τα επόμενα βήματα μετά το Κραν Μοντανα στο Εθνικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις εννέα και μισή το πρωί η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για ανασκόπηση της κατάστασης μετά το Κραν Μοντάνα και λήψη αποφάσεων για τα επόμενα βήματα.

Μέχρι πριν από λίγο, οπότε και υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή, είχαν τοποθετηθεί οι αρχηγοί του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και του ΕΛΑΜ. Το ΕΛΑΜ , το οποίο απείχε μέχρι πρότινος από τις συνεδριάσεις του Εθνικού, ζήτησε σήμερα να παρευρεθεί για να καταθέσει τη δική του πρόταση. Στη συνέχεια αναμένονται οι τοποθετήσεις και των υπολοίπων κομμάτων.

Αύριο συνεχίζεται η συνεδρίαση με συμμετοχή του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά ο οποίος αναμένεται το βράδυ στην Κύπρο.

Προηγούμενη ενημέρωση

Ξεκίνησε στις εννιά και μισή η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που αποτελεί συνέχεια αυτής που έγινε την περασμένη Δευτέρα κατά την οποίαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τους πολιτικούς αρχηγούς για τα τεκταινόμενα στο δείπνο της 6ης Ιουλίου στο Κραν Μοντάνα.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να γίνει ανασκόπηση της κατάστασης και ανταλλαγή απόψεων για τα επόμενα βήματα.

Στη συνεδρίαση σήμερα παρευρίσκεται για πρώτη φορά εδώ και καιρό και το ΕΛΑΜ με τον Πρόεδρό του Χρίστο Χρίστου. Το ΕΛΑΜ απήχε από τις συνεδριάσεις αντιδρώντας στους χειρισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρώην Πρόεδρος Γιώργος Βασιλείου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Αντιπρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος και ο Υφυπουργός Παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας.

Το Εθνικό θα συνέλθει και αύριο, παρουσία του Έλληνα ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά.

Προηγούμενη ενημέρωση – 17 Ιουλίου 2017, ώρα 08:43

Ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση στο Κυπριακό όπως αυτή διαμορφώνεται και τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να γίνουν αναμένεται να γίνει στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η οποία αρχίζει υπό την Προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στις 0930.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες για το Κυπριακό στο Κραν Μοντάνα, σε συνεδρία του Σώματος την περασμένη Δευτέρα και έχει επίσης προβεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη προς ενημέρωση των πολιτών αργότερα την ίδια μέρα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής διάσκεψης, είχε αναφέρει ότι θα πρέπει να εξηγηθεί η αλλαγή στρατηγικής από όσους την προβάλλουν.

Αύριο, Τρίτη, σε νέα συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου θα παραστεί και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς.