Τα πηγαδάκια για υπουργοποιήσεις

Print Friendly and PDF

Αν και απόψε θα μάθουμε ποιος θα εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα πηγαδάκια και τα παρασκήνια για τους υπουργούς έχουν ήδη αρχίσει.

Στο στρατόπεδο Αναστασιάδη υπάρχει συνωστισμός, αφού εκτός από τους υφιστάμενους Υπουργούς, ενδιαφέρον εκδηλώνουν και πολλοί άλλοι που στήριξαν την υποψηφιότητα του Προέδρου. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος θέλει νέα πρόσωπα για να δώσει νέα πνοή στο κυβερνητικό σχήμα.

Στο στρατόπεδο Μαλά τα πράγματα είναι πιο ήρεμα, αφού υπάρχει από πίσω η δήλωση του ίδιου του υποψηφίου ότι περίπου αποφάσισε σε ποιους θα προτείνει υπουργοποίηση.

Ωστόσο, επειδή στηρίζεται από το ΑΚΕΛ κάποιοι από το κόμμα ετοιμάζονται.

Πάντως, εκείνο που έχει σημασία είναι να αποφευχθούν διορισμοί υπουργών με μόνο κομματικά κριτήρια. Ειδικά, στα ζωτικά οικονομικά υπουργεία (Οικονομικών, Εργασίας, Ενέργειας, Συγκοινωνιών, Γεωργίας) θα πρέπει να τοποθετηθούν άτομα που γνωρίζουν την οικονομία, που ξέρουν τα προβλήματα και κυρίως που έχουν αποφασιστικότητα για λύσεις.

Τουλάχιστον, η απόφαση των κομμάτων που στήριξαν Νικόλα Παπαδόπουλο να μην υποστηρίξουν ούτε Αναστασιάδη, ούτε Μαλά, διευκολύνει τα χέρια των δύο υποψηφίων, γιατί δεν θα πρέπει να ικανοποιηθούνε και αυτά τα κόμματα.

Έτσι, τουλάχιστον μικραίνει η λίστα των υποψηφίων, αν και πολλοί το παίζουν σε πολλά ταμπλό!