Τα σχέδια της Fraport για το αεροδρόμιο της Κω

Print Friendly and PDF

 

Με την επισκευή των φθορών, την ενίσχυση του διαδρόμου απογείωσης-προσγείωσης, καθώς και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών, ξεκινούν τα έργα στο αεροδρόμιο της Κω, ανακοίνωσε Fraport Greece.

Η εταιρεία σημειώνει ότι προκειμένου να εκτελεσθούν αυτές οι εργασίες κρίνεται επιτακτική η μερική αναστολή της χρήσης του αεροδρομίου, η οποία θα διαρκέσει από τις 4 Μαρτίου έως και τις 19 Μαρτίου 2018. Τα περιστατικά αεροδιακομιδής ασθενών να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται με χρήση ελικοπτέρων.

Τα σχέδια της Fraport Greece για την ανάπτυξη του αεροδρομίου της Κω περιλαμβάνουν επίσης:

Νέο Τερματικό Σταθμό 23.106 τ.μ. – 201% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροδρομίου σε σχέση με σήμερα

Νέο πυροσβεστικό σταθμό

Ανακαίνιση/επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων

75% αύξηση των σταθμών Check-in (από 16 σε 28)

125% αύξηση των σημείων ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 4 σε 9)

Η Fraport ανακοίνωσε ότι οι εργασίες αναβάθμισης και ανάπτυξης του αεροδρομίου έρχονται σε συνέχεια μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης χρονιάς, η οποία και σημαδεύτηκε από αύξηση 20,7% στην κίνηση των επιβατών, οι οποίοι ανήλθαν σε 2,3 εκατ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinell ανέφερε ότι τα έργα για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Κω έχουν ξεκινήσει.

«Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και για το λόγο αυτό προχωράμε στην ανακατασκευή του διαδρόμου και του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών. Το αεροδρόμιο της Κω θα υποδεχθεί την καλοκαιρινή περίοδο με νέες υποδομές που θα μπορούν να αντεπεξέλθουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο στην αυξανόμενη τουριστική κίνηση. Παράλληλα η Fraport Greece ξεκινάει τα έργα για έναν ολοκαίνουριο τερματικό σταθμό που θα αντικαταστήσει το παλιό κτήριο», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr

Print Friendly, PDF & Email