Τα e-mails της Εισαγγελίας και η αξιοπιστία της Κύπρου

Print Friendly and PDF

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα e-mails που έφευγαν από τη Γενική Εισαγγελία προς τη Ρωσία, δεν είναι ούτε τυχαία, ούτε χωρίς σημασία.

Κάποιοι που γνώριζαν τις στενές σχέσεις της Ελένης Λοϊζίδου με τους Ρώσους επεδίωξαν και εξασφάλισαν την ηλεκτρονική αλληλογραφία της και τη δημοσιοποίησαν. Ανεξάρτητα του πόσο μεμπτή και αντιδεοντολική είναι η συμπεριφορά της κας Λοϊζίδου (αυτό θα φανεί από τις έρευνες που εξαγγέλθηκαν) στην όλη υπόθεση υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό που αφορά το στόχο όσων έφεραν στο φως τα e-mails.

Αν ο στόχος τους ήταν να σταματήσει η κα Λοϊζίδου να εξυπηρετεί με ευνοϊκό τρόπο τους Ρώσους, τότε ο στόχος ίσως να είναι θεμιτός.

Αν, όμως, ο στόχος τους ήταν να πλήξουν την Κύπρο και τις σχέσεις της με τις ΗΠΑ και ακόμα με την Ευρώπη, το ζήτημα προσλαμβάνει άλλη διάσταση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τα ντοκουμέντα που φαίνεται ότι «καίνε» την κα Λοϊζίδου. Από τις έρευνες αναμένεται να διαφανεί για ποιους λόγους εξυπηρετούσε, με τον τρόπο που εξυπηρετούσε τους Ρώσους.

Ανεξάρτητα του τι έκανε ή τι θα γίνει με την κα Λοϊζίδου, ως κράτος οφείλουμε να διαφυλάξουμε τις σχέσεις μας με όλες τις χώρες. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει αυτή η όντως σοβαρή ιστορία να εμπλέξει τη μικρή και αδύναμη Κύπρο στη διελκυστίνδα μεταξύ ΗΠΑ – Ρωσίας και άλλους. Προσοχή, λοιπόν, γιατί το θέμα είναι πολύ πιο σοβαρό απ’ όσο ορισμένοι νομίζουν…