Την Κύπρο θα επισκεφθεί η Αλέιδα Γκεβάρα

Print Friendly and PDF

Στην Κύπρο θα πραγματοποιήσει επίσκεψη η Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, μετά από πρόσκληση του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου Φιλίας.

Η επίσκεψη, σύμφωνα με ανακοίνωση, αρχίζει στις 29 Ιουνίου 2017 και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται συμμετοχές της κ. Γκεβάρα σε εκδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της ελεύθερης Κύπρου και μια σειρά επαφών και συναντήσεων με πολιτειακούς και πολιτικούς αξιωματούχους της Κύπρου.

Σε αυτά τα πλαίσια, αναφέρεται, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία τη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 και ώρα 10:00. Η δρ. Αλέιδα Γκεβάρα θα απαντήσει σε ερωτήσεις και θα συζητήσει με τους δημοσιογράφους για την πραγματικότητα στην Κούβα, τις αλλαγές που συντελούνται, τον τομέα της υγείας, κλπ. Την ανοιχτή αυτή συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Σούλα Χατζήκυριακου.

Η Αλέιδα Γκεβάρα είναι παιδίατρος και διακρίνεται για τη συμμετοχή της σε διεθνείς ανθρωπιστικές αποστολές. Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται διεθνώς ως πρέσβειρα της Κουβανικής Επανάστασης και του αγώνα για τερματισμό του συνεχιζόμενου αποκλεισμού των ΗΠΑ σε βάρος της Κούβας.

Η επίσκεψη της Δρ. Αλέιδα Γκεβάρα, η οποία είχε επισκεφθεί ξανά την Κύπρο το 1997, συμπίπτει με τα 25 χρόνια δράσης του ΚυπροΚουβανικού Συνδέσμου Φιλίας και τα 50 χρόνια από τη δολοφονία του Τσε Γκεβάρα.